Süt Reçelli Cheesecake


Süt reçelli cheesecake

Malzemeler

Tabanı için :

  • 200 gram bisküvi (ben tarçınlı tercih ettim, « spéculoos »)
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı

Kreması için :

  • 500 gram labne peyniri
  • 1 kutu süt reçeli (300 ml)
  • 2 yumurta

Üzeri için :

  • 250 gram ahududu
  • 1 çay bardağı şeker

Yapılışı

  • Bisküvilerimizi robotta iyice ezip sıvıyağ ve erimiş tereyağı ile yoğuruyoruz.
  • Kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Bisküvilerimizi kalıba döküp eşit bir şekilde, kenarlarını da kaplayarak bir kaşık ile yayıyoruz. Kalıbımızı buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Derin bir kapta krema için gerekli bütün malzemeleri çırpıyoruz.
  • Elde ettiğimiz oldukça sıvı hamuru bisküvi ile döşediğimiz kalıba döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırınımızda yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  • Cheesecake’imizi soğumaya bırakıyoruz.
  • Ahududu ve şekeri koyu bir kivam elde edesiye pisiriyoruz ve cheesecake’imizin üzerine sürüyoruz.
  • Cheesecake’i 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz ve soğuk servis ediyoruz.

Âfiyet olsun !

Not : Daha kalın bir cheesecake elde etmek üzere, 18 santim çapında bir kalıp kullandım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s