Tarçınlı Rulo Çörek


Cinnamon roll

Esselamü aleyküm dostlar!

Aslen skandinav ülkelerine ait olan, fakat daha çok Amerikada ün bulmuş bir tarif paylaşacağım sizlerle. Korvapuusti, kannelbullar, cinnamon rolls, … gibi isimler taşıyan bu tarif’e biz kısaca tarçınlı rulo çörek diyelim dilerseniz :)

Aşağıdaki ölçülerle yaklaşık yumuşacık 10 çörek elde ediyoruz. Tarifimiz şöyle:

Malzemeler

– 1 yumurta
– 50 gram şeker
– 120 ml ılık süt
– 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
– ½ yaşmaya
– 350 gram un

Arasına sürmek için : 50 gram tereyağı, 40 gram şeker, 1 tepeleme çorba kaşığı tarçın

Glazür için: 1 yumurta beyazı, 200 gram pudra şekeri

Yapılışı

– Un hariç hamurumuz için gerekli bütün malzemeleri bir kaba koyuyoruz. Unumuzu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamurun üzerini örtüp bir saat kadar dinlendiriyoruz.
– Arasına süreceğimiz malzemeleri küçük bir tencereye koyup tereyağı eriyesiye ısıtıyoruz. Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
– Hamurumuzu yarım santim kalınlığında dikdörtgen bir şekilde açıyoruz. Üzerine tarçınlı karışımı sürüyoruz. Geniş kenarından başlayıp rulo hâline getiriyoruz. 2 veya 3 santim kalınlığında kesiyoruz ve fırın tepsimize diziyoruz. Ruloların üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
– Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık 25 dk). Pişen çöreklerimizi soğumaya bırakıyoruz.
– Glazür için yumurta beyazını ve pudra şekerini iyice çırpıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı bir kaşık yardımıyla yavaşça çöreklerimizin üzerine döküyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra glazür donacaktır.

Âfiyet olsun !

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s