Yulaflı Kurabiye


Yulaf ezmeli kurabiye

Esselamu aleykum dostlar!

Klasik kurabiyelere daha sağlıklı bir alternatif arayanlar için yulaflı, kepekli ve keten tohumlu bir kurabiye hazırladım. Aşağıdaki ölçülerle yaklaşık 25-30 kurabiye elde ediliyor.

Malzemeler

– 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
– 1 yumurta
– 1 su bardağından bir parmak eksik esmer şeker
– 1 su bardağı robotta ince çekilmiş yulaf ezmesi
– 2 tepeleme çorba kaşığı keten tohumu
– 2 tepeleme çorba kaşığı buğday kepeği
– 1,5 su bardağı un
– 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı

– Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyip kurabiye hamurumuzu elde ediyoruz.
– Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp ve yassı şekil veriyoruz. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
– Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık 15-20 dakika).
– Soğuduktan sonra yumuşamaması için metal bir kutuda muhafaza ediyoruz.

Âfiyet olsun!

Not: 200 ml’lik su bardağı kullanıyorum.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s