Krep Tarifi


Krep Tarifi

Esselamu aleykum dostlar!

Kolay ve az tuzlu bir krep tarifi paylaşacağım sizlerle. Şefin tavsiyesi: esmer şeker serpip rulo hâline getiririn ;)

Malzemeler

– 2 yumurta
– 1/2 çay bardağı zeytinyağı
– 2 su bardağı süt
– 1 su bardağı su
– 1 çay kaşığı tuz
– 2 su bardağı un

Yapılışı

– Bütün malzemelerimizi bir kaba ekleyip çırpıyoruz.
– Teflon bir tavayı yüksek hareretteki ocakta ısıtıyoruz. Krep hamurundan birer kepçe döküp tavayı kaplayacak şekilde yayıyoruz. Bir spatula yardımıyla iki tarafın pişmesini sağlıyoruz.
– Ilık veya soğuduktan sonra ikram ediyoruz.

Âfiyet olsun!

Not: Ben tavayı yağlamadım, fakat gerektiği taktirde yağlayabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s