Un Kurabiyesi


Un Kurabiyesi

Esselamu aleykum dostlar!

Herkesin bildiği bir kurabiye olan un kurabiyesi, benim favorilerim arasında yer alıyor. Sade tadı ile çaya, kahveye veya meyve suyuna lezzet katıyor.
Aşağıdaki ölçülerle pastanede satılanları anımsatan yaklaşık 15 kurabiye elde ediyoruz.

Malzemeler

– 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
– 3 çorba kaşığı sıvıyağ
– 1/2 su bardağı pudra şekeri
– 1/2 su bardağı nişasta
– Un (yaklaşık 2 su bardağından bir parmak fazla)

Yapılışı

– Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Unumuzu azar azar ekleyip yumuşak ve el’e yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
– Hamurumuzu buzdolabında 15 dakika dinlendiriyoruz.
– Rulo şeklinde uzattığımız (2 santim kalınlığında) hamurun üzerini çatal ile çiziyoruz ve yaklaşık 2 santim genişliğinde kesiyoruz.
– Yağlı kağıt serilmiş tepsimizin üzerine diziyoruz.
– Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımızda üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık 25 dakika).
– Kurabiyelerimizi tepside soğumaya bırakıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s