Pankek tarifi


IMG_3057

Esselamü aleyküm dostlar!

Bugün kahvaltıda bir değişiklik yapıp pankek pişirdim. Daha önce bir pankek tarifi paylaşmıştım, fakat bu tarif daha pratik; tavayı yağlamanız gerekmiyor.
Pankekleri akçaağaç şurubu ile servis ettim. Birçok defa ismini duymama rağmen, daha önce tatmak nasip olmamıştı. Karamel ve kahveyi anımsatan bir tadı var, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu söyleniyor. Bir nevî Kanada pekmezi. Olur da bir yerlerde görecek olursanız, denemenizi tavsiye ederim.

Sıradaki ölçülerle yaklaşık 15 pankek elde ediliyor. Malzeme listemiz şöyle:

Malzemeler

– 1 yumurta
– 1/2 çay bardağı şeker
– 3 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 su bardağı süt
– 1 çay kaşığı kabartma tozu
– 1 çay kaşığı vanilya
– 1,5 su bardağı un

Yapılışı

– Bütün malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
– Geniş bir tavayı (3-4 pankek aynı anda pişebilsin diye) kızdırıp orta ateşe kişiyoruz. Küçük bir kepçe yardımıyla hamurumuzdan biraz alıp tavaya döküyoruz ve yayılmasını bekliyoruz (ancak bu şekilde düzgün bir şekil elde edersiniz). Spatula yardımı ile pankeklerin her iki tarafını da pişiriyoruz.
– Pankeklerimizi sıcak veya soğuk tüketiyoruz.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s