Elmalı Tart


Elmali Tart

Esselamü aleyküm dostlar !

Oldukça pratik, iki saatte servise hazır bir tart tarifi paylaşacağım sizlerle. Elmalı kurabiyelerle vakit kaybetmekten ziyade, elmalı bir tart yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler

Hamuru için :
– 1 yumurta
– 125 gram tereyağı
– 1 çay bardağı şeker
– Yarım paket kabartma tozu
– Un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

Harcı için :
– 5 elma (orta boyda)
– 2/3 çay bardağı şeker
– 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için : pudra şekeri

Yapılışı

– Öncelikle elmalarımızı soyup ince ince dilimliyoruz. Tavada orta ateşte pişiriyoruz (kapağı açık pişirin ki suyu buharlaşsin). Şekerimizi ve tarçınımızı da ekleyip elmalarımızı soğumaya bırakıyoruz.
– Derin bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağımızı, yumurtamızı, şekerimizi ve kabartma tozumuzu yoğuruyoruz. Unumuzu azar azar ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
– Hamurumuzun 2/3 ünü merdane yardımıyla açıp (yaklaşık 2 mm kalınlığında) cam bir kalıba seriyoruz (öncesinde yağlanması gerekmiyor). Soğumuş elmalarımızı hamurun üzerine döküp eşit şekilde yayıyoruz.
– Geriye kalan hamurumuzu kalıbımızın büyüklüğünde açıp şeritler kesiyoruz. Şeritlerimizle tartımızı kafes şeklinde kaplıyoruz.
– Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
– Soğumuş tartımızı pudra şekeri ile servis ediyoruz.

Âfiyet olsun !

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s