Dereotlu Kurabiye


Dereotlu kurabiye

Esselamü aleyküm dostlar !

Yine tereyağı kullanmayı gerektirmeyen, tuzlu bir kurabiye tarifi paylaşacağım sizlerle. Ağızda dağılan, aroması oldukça hoş bir kurabiye oldu. Malzemelerimiz şöyle :

Malzemeler

1 yumurta
1 şu bardağı sıvıyağ (ben 2/3 ayçiçek yağı, 1/3 zeytinyağı kullandım)
1 çay bardağı nisasta
2 çorba kaşığı sirke
½ tutam dereotu
2 çorba kaşığı çörek otu
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 şu bardağı)

Yapılışı

– Yumurtamızı, yağımızı, sirkemizi, kabartma tozumuzu, tuzumuzu, dereotumuzu ve çörek otumuzu derin bir kaba alıp karıştırıyoruz. Üzerine nisasta ve unumuzu ekliyoruz. Unumuzu kulak memesinden biraz daha sert bir kurabiye hamuru elde edesiye azar azar ekliyoruz.
– Dilediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili tepsimizin üzerine diziyoruz.
– 180 derecede üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz.

Âfiyet olsun !

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s