Sıvıyağlı Tuzlu Kurabiye


Siviyagli Tuzlu Kurabiye

Esselamü aleyküm dostlar !

Çıtır çıtır, tereyağsız bir kurabiye tarifi paylaşacağım sizlerle. Birçok denemeden sonra, ağızda dağılan, hazır kurabiyeleri hiç mi hiç aratmayan bir tarif elde ettim elhamdülillah. Lafı uzatmadan, hemen malzeme listesine geçelim :)

Malzemeler

2 yumurta (sarıları üzerine)
1 su bardağı sıvıyağ
1/3 çay bardağı sirke
1 su bardağı nişasta
½ su bardağı mısır unu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri için : çörek otu

Siviyagli kurabiye

Yapılışı

– Yumurta aklarımızı, sıvıyağımızı, sirkemizi, kabartma tozumuzu ve tuzumuzu derin bir kaba alıyoruz. Üzerine nisasta ve mısır unumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Kulak memesinden biraz daha sert bir kurabiye hamuru elde edesiye unumuzu azar azar ekliyoruz.
– Dilediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili tepsimizin üzerine diziyoruz. Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sürüp çörek otu serpiyoruz.
– 180 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Âfiyet olsun !

Reklamlar

Sıvıyağlı Tuzlu Kurabiye” üzerine 2 yorum

    1. Misir unu kullanmaniz gerektigini düsünüyorum. Söyle ki, bu ölçülerle tereyagiyla yapilmis bir kurabiye gibi agizda dagilan bir kivam elde ettim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s