Krep Tarifi


krep

Esselamü aleyküm dostlar!

Yine pratik bir tarif paylaşıyorum sizlerle. Şeker miktarı az olduğundan, şekerli veya tuzlu malzemeler eşliğinde tüketebilirsiniz. Hemen kreplerimizin malzemelerine bir göz atalım :)

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • ½ çay bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

  • Yumurtalarımızı ve şekerimizi rengi iyice açılana dek çırpıyoruz.
  • Geriye kalan malzemelerimizi de ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Teflon bir tavayı yağlı bir peçete ile yağlıyoruz. Tavamızı orta ateşte ısıtıyoruz.
  • Bir kepçe miktarınca hamur alıp tavamıza döküp tavayı kaplayacak şekilde yayıyoruz. Bir spatula yardımıyla iki tarafın da pişmesini sağlıyoruz. Bütün hamuru her defasında tavayı yağlayarak bu şekilde pişiriyoruz.
  • Ilık iken veya soğuduktan sonra ikram ediyoruz.

Âfiyet olsun!

Not: Bu ölçülerle 15 krep elde ediliyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s