Pırasalı Mısır Unlu Kek


Pirasali Misir Unlu Kek (2)

Esselamü aleyküm dostlar !

Gerek çay saatlerinize eşlik edecek gerekse bir öğün olarak tüketilecek bir tarifimiz var sırada. Börek tadında, oldukça yumuşak bir kek tarifi bu. Sakın pırasalı olması sizi ürkütmesin, lezzetinden emin olabilirsiniz. Eşimin pırasayla arası pek iyi olmadığı halde, kekin üçte birini yedi :)

Dilerseniz malzeme listemize geçelim :

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı yağ
1,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 dal pırasanın beyaz kısmı
1 kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için : çörek otu

Yapılışı

– Pırasalarımızı ince ince doğrayıp az mıktarda yağ ile kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
– Yumurtalarımızı ve yoğurdumuzu iyice çırpıyoruz. Pırasa ve peynir hariç, diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
– Küp hâlinde doğranmış peynirimizi ve soğumuş olan pırasamızı kek hamurumuza ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
– Geniş (yaklaşık 28 santim çapında) bir kabı yağlayıp unluyoruz. Kekimizi döküp bir kaşık ile eşit bir şekilde yayıyoruz. Kekimizin üzerine çörek otu serpiyoruz.
– Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırınımızda, üzeri kızarana dek pişiyoruz.

Âfiyet olsun !

Not : Lezzetinden birşey kaybetmemek üzere, keki ılık tüketmeniz tavsiye edilir ;)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s