Havuçlu Cezerye


Havuçlu cezerye 2a

Esselamü aleyküm dostlar!

Geçen sene aynı zamanlarda bir cezerye tarifi paylaşmıştım sizlerle. Aynı tarife birkaç değişiklik getirerek sizlerle paylaşıyorum. Verdiğim ölçülerle yaklaşık 30 cezerye elde ediyoruz. Tarifimiz şöyle:

Malzemeler

1 kilo havuç
2 elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı rondoda çekilmiş kakaolu bisküvi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay bardağı su
½ limon suyu
Hindistan cevizi

havuçlu cezerye 2b

Yapılışı

– Havuçları ve elmaları soyup rendeliyoruz. Bir teflon tavaya koyup, 1 çay bardağı suyu ekleyip kapağı kapalı şekilde orta ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Kapağı kapalı tutmamız havucun kendi suyu ile pişmesi açısından önem taşıyor.
– Havucumuza toz şeker, limon suyu, tarçın ve zencefili ekleyip karıştırıyoruz. Tavanın kapağını kapatıp yine kısık ateşte yaklaşık yarım saat daha pişiriyoruz. Bu aşamada ara sıra havuçlarımızı karıştırıp kıvamını kontrol ediyoruz.
– İrmiği ve bisküviyi de ilave edip 15 dakika kadar, sürekli kontrol ederek kısık ateşte pişiriyoruz. Cezeryemiz helva kıvamına yakın bir kıvamda olmalıdır.
– Ocağı kapatıyoruz. Cevizlerimizi ekleyip cezeryemizi bir kaşık yardımı ile iyice karıştırıyoruz.
– İyice ılımasını bekledikten sonra dilediğimiz şekli verip hindistan cevizine buluyoruz.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Havuçlu Cezerye” üzerine 3 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s