Dereotlu Poğaça


Dereotlu Pogaça

Esselamü aleyküm dostlar!

Kurabiye tadında bir poğaça tarifine ne dersiniz? Yapımı kolay, pişirme süresi kısa ve oldukça lezzetli poğaçalarımızı bakalım nasıl yapmışım :)

Malzemeler

• 2 yumurta (birinin sarısıni üzeri için ayırıyoruz)
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1,5 su bardağı yoğurt
• ½ demet dereotu
• 1 silme çorba kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için: çörek otu

Yapılışı

• Dereotunun yapraklarını saplarından ayırıp doğruyoruz.
• Un hariç bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz.
• Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un ilave edip yoğuruyoruz.
• Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
• Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimizin üzerine hamur toplarını diziyoruz. Yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik firınımızda üzeri kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık 20 dakika).

Âfiyet olsun !

Reklamlar

Dereotlu Poğaça” üzerine 4 yorum

      1. Dereotu, havuç, peynir ve pul biber dereotu yoksa maydanoz :) kardeşim yaptığında orta yaş üstü teyzelerden hep tam puan alır. :p Hatta havuç, maydanoz ve dereotu yemeyen diğer kardeşim bu kurabiyeyi yiyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s