Pankek Tarifi


Pankek

Esselamü aleyküm dostlar!

Kahvaltıda veya akşam üzeri hazırlayabileceğiniz kolay bir tarifimiz var sırada. Reçel, bal, labne peyniri veya pudra şekeri eşliğinde tüketebileceğiniz pankeklerimizin malzemelerine bir göz atalım :)

Malzemeler

• 4 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 2 su bardağı süt
• 3 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

• Yumurtalarımızı ve şekerimizi rengi iyice açılana dek çırpıyoruz.
• Geriye kalan malzemelerimizi de ekleyip tekrar çırpıyoruz. Klasik kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur elde edeceğiz.
• Teflon bir tavaya az miktarda sıvı yağ döküp yayıyoruz. Tavamızı orta ateşte ısıtıyoruz.
• Kepçe yardımı ile bir ceviz büyüklüğü miktarınca hamur alıp tavamıza döküyoruz. Kendi kendine yayılmasını bekliyoruz. Bir spatula yardımıyla iki tarafın da pişmesini sağlıyoruz. (Eğer tavanız geniş ise, birkaç pankek’i aynı anda pişirebilirsiniz).
• Ilık iken veya soğuduktan sonra ikram ediyoruz.

Âfiyet olsun!

Not: Bu ölçülerle 6 kişiye yetecek kadar pankek elde ediliyor. Pankekleri tüketeceğiniz zaman’a yakın hazırlamanız kâfi gelecektir; aksi taktirde aynı lezzeti alamayabilirsiniz ;)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s