Dere Otlu Kek


Dere Otlu Kek

Esselamü aleyküm dostlar!

Allah’ın bereketi üzerinize olsun! Soğuk havalar iyice kendini göstermeye başladı. Evde vakit geçirmenin keyfi daha güzel anlaşılıyor bu günlerde. Tabi mutfağı da boşlamamak gerekir. Orada güzel kokuların yayılıp fırının hakkı verilmesi gerekir mesela :) Tam da bu nedenle dere otlu kek hazırladım sizler için.

Aslına bakarsanız, “kek dediğin şekerli olur” diyenlerdenim. Fakat tuzlu da olsa, bu tarif ile oldukça lezzetli bir kek ortaya çıkıyor. Hatta adı lazım olmayan ve tuzlu tarifleri tercih eden biri benden bu keki yapmamı isteyip duruyor ;)

Malzeme listemizde bakalım neler varmış :)

Malzemeler

• 3 yumurta
• ½ su bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı süt
• ½ kase rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 kase beyaz peynir
• 1 tutam dere otu
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un

Yapılışı

• Yumurtalarımızı, sıvıyağımızı ve sütümüzü bir çatal yardımı ile çırpıyoruz.
• Elde ettiğimiz karışıma kaşar peyniri, beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, pul biber ve tuzumuzu ekleyip çatal ile karıştırıyoruz.
• Kabartma tozumuzu ve unumuzu da ekleyip yine bir çatal ile karıştırıyoruz. Klasik keklerden daha katı bir kıvam elde etmemiz gerekiyor.
• Yağlanmış bir kalıba kek hamurumuzu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık 40 dakika).

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s