Üç Egzotik Meyve: Pitaya, Grenadilla ve Carambola


Esselamü aleyküm dostlar !

Yeni tatlar keşfetmeyi çok severim. Sırf bu nedenle market’e gidip resimde gördüğünüz egzotik meyveleri aldım. Rabbim ne güzellikler yaratıyor! Birçok faydaları olan bu meyvelerin estetiği bir mükemmel. Tabi sadece bakmakla kalmayıp, onları bir de tatmak gerekir :)

Pitaya adlı pembe renkli meyve, ejder meyvesi olarak da anılır. Kaktüs türünden bir meyvedir. C vitamini kaynağı olan bu meyve az kalori içerir. Tadı ilk önce kavunu anımsatsa da, içindeki küçük siyak çekirdekleri çiğnediğinizde daha ziyade incirin tadını anımsatıyor.

2

Turuncu renkte olanı ise grenadilla meyvesi. Çarkıfelek veya tutku meyvesinin bir türevidir. A ve C vitamini kaynağıdır. Grenadilla genellikle meyve sularında aroma bazında kullanılır. Hoş ve hafif bir tadı olan, bazı şekerlerin tadını anımsatan bir meyvedir.

3

Son meyvemizin adı carambola veya yıldız meyvesi. C vitamini, potasyum ve fosfor içerir. Genellikle pasta süslemesinde kullanılır. Ekşi erik ve yeşil elma karışımı tadında bu meyve, oldukça ferahlık veriyor.

4

Her üç meyvenin damak tadımıza uygun olduğunu ifade edebilirim. Fakat, eğer fırsatınız olursa, özellikle pitaya ve grenadilla’yi tatmanızı tavsiye ederim.

Allah’a emanet olun! ;)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s