Limonlu Haşhaşlı Pandispanya ~ Pandispanya Nasıl Yapılır?


Hashasli Limonlu Pandispanya

Allah’ın selamı üzerinize olsun kardeşciklerim :)

Yaş pastalarda kullandığımız ve sünger gibi yumuşacık bir kıvamda olan bir tarif paylaşacağım sizlerle. Pandispanya kekini her daim evde yapmanızı tavsiye ediyorum. Hazır olarak marketlerde çok ucuz fiyatlara alabileceğiniz keklerde isimlerini, kodlarını bildiğimiz veya bilmediğimiz çok sayıda katkı maddeleri bulunmaktadır. Hem sağlığımız açısında hem helâl tüketmek bakımından evde yapılan gıdalardan şaşmayalım :)

Pandispanyanın sade tarifini paylaşıyorum sizlerle. İsteğe göre sade şekliyle yaş pasta hâline getirebilirsiniz. Veya ek malzeme katıp olduğu gibi tüketebilirsiniz. Ben yarım çay bardağı haşhaş ve bir limon kabuğu rendesi ekleyip orjinal bir tarif elde ettim :) Ayrıca kağıt kalıplarda pişirdiğiniz taktirde muffin olarak sunup, çocuklarınızın okul çantasına koyabilirsiniz ;)

Bu tarif ile sizlere kısa bir süreliğine (yaklaşık iki hafta) veda etmek durumundayım. Allah’ın izniyle Türkiye’ye yol göründü :) Biraz aile ziyareti, biraz dinlenme ve bol gezmeden sonra paylaşımlara devam etmek ümidiyle sizlerden duâ bekliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum ;)

Malzemeler

  • 3 büyük yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt (tarifteki ölçümüz büyük çay bardağı veya 125 gramlık yoğurt kutusudur)
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kasığı sıvı vanilya aroması (satın aldığınızda içeriğine iyi bakın, çoğu sıvı vanilya aroması alkol içermektedir!)

Yapılışı

  • Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayırıyoruz.
  • Yumurta aklarını kar hâline gelesiye çırpıyoruz.
  • Şekerimizi yumurta sarısına ekleyip rengi iyice açılasıya çırpıyoruz.
  • Unu ve kabartma tozunu içinde hiçbir parça kalmaması için bir kaba eliyoruz. Yoğurdumuzu, yağımızı, vanilyamızı, unumuzu ve kabartma tozumuzu yumurta sarısına ekleyip çırpıyoruz.
  • Yumurta akını elde ettiğimiz hamura bir tahta kaşığı yardımıyla kaşık kaşık yediriyoruz. Bu etapta yumurta aklarının köpük kıvamını olabildiğince muhafaza etmeye dikkat ediyoruz. Pandispanyaya sünger kıvamını verecek olan en önemli malzeme yumurta akıdır.
  • Kelepçeli bir kalıbı yağlayıp unluyoruz ve hamurumuzu içine döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pandispanyamızı üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Fazla pişirmemeye özen gösteriyoruz ki sertleşmesin.
  • Pandispanyamız soğuduktan sonra dilediğimiz şekilde süslüyoruz.

Âfiyet olsun !

Not : Pandispanyanızı kakaolu yapmak isterseniz, her kakao kaşığı için bir kaşık un eksiltin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s