Havuçlu Cezerye


Havuçlu cezerye

Allah’ın selamı ve rahmeti üzenize olsun!

Havucun bol miktarda bulunduğu bu günlerde, sizlerle cezerye tarifini paylaşacağım. İtiraf ediyorum ki, sürekli mutfakta kalmanızı gerektiren bir tatlıdır cezerye. Bu nedenle biraz da zahmetlidir. Fakat, eğer cezeryeyi seviyorsanız, malzeme miktarını artırarak iki defa aynı zahmete katlanmamış olursunuz. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz taktirde bir hafta kadar tüketebilirsiniz ;)

Dilerseniz lokum niyetine ikram edebileceğiniz tatlımızın içereğine birlikte bir göz atalım :)

Malzemeler

1 kilo havuç
½ su bardağı toz şeker
½ çay bardağı irmik
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
½ limon suyu
1 çay bardağı su
Hindistan cevizi

Yapılışı

• Havuçları soyup rendeliyoruz. Bir teflon tavaya koyup kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Kapağı kapalı tutmamız havucun kendi suyu ile pişmesi açısından önem taşıyor.
• Havucumuza toz şeker, limon suyu, tarçın ve zencefili ekleyip karıştırıyoruz. Tavanın kapağını kapatıp yine kısık ateşte yaklaşık yarım saat daha pişiriyoruz. Bu aşamada ara sıra havuçlarımızı karıştırıp kıvamını kontrol ediyoruz.
• İrmiği ve suyu da ilave edip 25 dakika kadar, sürekli kontrol ederek pişiriyoruz. Cezeryemiz helva kıvamına yakın bir kıvamda olmalıdır.
• Ocağı kapatıyoruz. Cevizlerimizi ekleyip cezeryemizi bir kaşık yardımı ile iyice karıştırıyoruz.
• Biraz ılımasını bekledikten sonra dilediğimiz şekli verip hindistan cevizine buluyoruz.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s