Haşhaşlı Revani


Hashasli Revani

Esselamü aleyküm!

Bugün sizlerle haşhaşlı revani tarifini paylaşacağım. Birçok defa yeltenmeme rağmen, benim için bir türlü yapmak nasip olmayan bir tatlıdır revani. Çok tattım ama ilk defa yapıyorum.

Sonuç güzeldi ve misafirlerim bir hayli beğendiler. Fakat misafir sayısı bol olunca kalıbını büyuk tutmak zorunda kaldım ve revani ince oldu. Orta boyda bir kek kalıbı kullanmanızda fayda var ;)

Revaninin üzerine hindistan cevizi ağırlıklı bir krema hazırladım. Tat uyumu konusunda tereddütlerim vardı. Fakat oldukça uyumlu ve revaniye hafiflik katan bir krema oldu. İsteğe göre, revaniyi sade krem şanti veya hindistan cevizli kremayla süslemenizi tavsiye ediyorum.

Dilerseniz revani için gerekli malzemelere geçelim :)

Malzemeler

• 3 yumurta
• 1 çay bardağı şeker
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı un
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 2/3 çay bardağı haşhaş

Şerbeti için:
• 2 su bardağı su
• 2 su bardağı şeker
• Yarım limon suyu

Kreması için:
• 1 küçük kutu krema
• 250 gram labne peyniri
• 2 su bardağı hindistan cevizi
• ½ çay bardağı şeker

Yapılışı

• Şekerimizi ve yumurtalarımızı rengi iyice açılasıya dek çırpıyoruz.
• Haşhaş hariç diğer malzemeleri de ekleyip karışacak şekilde çırpıyoruz. Haşhaşı da ekleyip kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
• Yağlanmış bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
• Revani pişip soğuduktan sonra şerbetimizi hazırlıyoruz.
• Şerbet için gerekli bütün malzemeleri bir tencerede buluşturuyoruz. Kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dakika orta hararette yoğunlaşmasını sağlıyoruz.
• Kaynar şerbeti soğumuş revanimizin üzerine döküp soğumasını bekliyoruz.
• Krema için gereken bütün malzemeleri çırpıp revanimizin üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz. Bir spatula yardımı ile düzeltip üzerine haşhaş serpiyoruz.
• Bir saat kadar buzdolabında bekletip servis ediyoruz.

Âfiyet olsun !

Not : Şerbetli tatlılarımızda, her daim sıcak-soğuk dengesi kurmamız gerekiyor. Ya kek sıcak olup şerbet soğuk olacaktır, ya da şerbet soğuk olup kek sıcak olacaktır. Aksi taktirde tatlımız hamur olacaktır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s