Hazır Yufkadan Peynirli Börek


Hazir Yufkadan Peynirli Börek

Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun!

Su böreği tadında, hazır yufkadan yapılmış bir böreğe ne dersiniz? Dar vakitlerde hemencecik yapılacak, misafirlerinizi ağırlamak için birebir bir tariftir bu börek. Hatta, dilerseniz buzluğa atıp çat kapı gelenlere pişirebilirsiniz. Veya akşamdan hazırlayıp sonra anda fırına sürüp kahvaltıda tüketebilirsiniz.

Yumuşacık ve su böreği tadında bir börek için yapmamız gerekenlere geçelim :)

Malzemeler

• 3 büyük yufka

İçi için:
• 1,5 kase peynir (ben, kendi yaptığım tulum peynirinden kullandım)
• 1 kase maydanoz

Sosu için:
• 1 kase süzme yoğurt
• 1,5 su bardağı süt
• ½ su bardağı yağ
• 2 yumurta
• 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
• Susam ve çörek otu

Yapılışı

• Sosumuz için gerekli bütün malzemeleri bir çatal yardımı ile çırpıyoruz.
• Maydonozları ince ince kıyıp peynir ile karıştırıyoruz.
• Kalıbımızı yağlıyoruz. Ben dikdörtgen bir kalıp tercih ettim. Böylece eşit kare parçalar hâlinde dilimliyorum.
• Birinci yufkayı kenarları kalıptan dışarı sarkacak şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine sosumuzu gezdiriyoruz ve bir kaşık yardımı ile yayıyoruz.
• Diğer iki yufkamızı 4 eşit parçaya bölüyoruz.
• Soslu yufkamızın üzerine bir kat oluşacak şekilde yufka seriyoruz. Peynir ve maydanoz karışımımızın yarısını eşit miktarda gezdiriyoruz. Üzerine bir kat yufka seriyoruz. Bu şekilde, 3 peynirli kat elde edecek şekilde devam ediyoruz.
• Son peynirli katımızın üzerine sarkan yufkamızı örtüp sosumuzdan döküyoruz. Kalan yufka parçalarını biraz büzüştürüp son katımızı oluşturuyoruz. Bu aşamada olabildiğince estetik bir görüntü vermeye özen gösteriyoruz. Kalan sosun tamamını eşit bir şekilde döküyoruz.
• Böreğimizi susam ve çörek otuyla süslüyoruz ve stretch film ile kapatıp yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Lezzetlerin harmanlanması ve hamurumuzun yumuşaması adına bu etap oldukça önemli.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda üzeri kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık yarım saat). Fırından çıkınca böreğimizin 15-20 dakika kadar ılımasını bekleyip servis ediyoruz. (Eğer böreğimizin üstü kuru ise, fırından çıktığında yarım saat nemli bir bez ile örtüyoruz.)

Âfiyet olsun!

Not: Bu tarif ile 8 porsiyon börek elde ediyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s