Kayısı Kompostosu


Kayisi Kompostosu

Bu sıcak ramazan günlerinde gerek sahur gerekse iftar sofralarında bol sıvı tüketimi kaçınılmaz hâle geliyor. Tam da bu nedenle menülere serinlik katacak bir kompostoyu sizlerle paylaşmak istiyorum :)

Malzemeler

• 10 iri kayısı (sert olanlarını tercih edin)
• 1 su bardağı şeker
• Yarım limon suyu
• 1 litre su

Yapılışı

• Şeker, limon suyu ve su karışımını kaynatıyoruz.
• Kayısılarımızı yıkayıp soyuyoruz. Dilediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Ben her bir kayısıyı dörde böldüm.
• Kaynamış olan şerbetimize kayısılarımızı atıp yaklaşık 20 dakika yüksek ateşte pişiriyoruz. Kayısıların şeffaf bir renk alması gerekmektedir.
• Kompostomuz soğuduktan sonra buzdolabında bir gün kadar bekletiyoruz. Bu süre sonunda kayısı aroması tam anlamıyla şerbete nüfuz edecektir.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s