İçli Köfte


içli köfte

Malzemeler

Hamuru için:
• 3 su bardağı köftelik bulgur
• 3 yemek kaşığı salça
• 1 su bardağı un
• 2 yumurta

İç harcı için:
• 300 gram kıyma
• 1 büyük kuru soğan
• 2 yemek kaşığı acı pul biber
• 1 yemek kaşığı kimyon
• 2 diş sarımsak
• Maydanoz
• Tuz

Yapılışı

• Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. İnce ince doğradığımız soğanımızı az yağda pembeleşene dek pişiriyoruz. Kıymamızı ekleyip iyice kavuruyoruz. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
• Bulgurumuza üzerini kaplayacak şekilde kaynar su ekleyip 5 dakika kadar kapatıyoruz.
• Şişen bulgurumuzu bir kaşık yardımıyla karıştırıp biraz soğumasını bekliyoruz. İçine salçamızı ve unumuzu katıp yoğuruyoruz. Son olarak da yumurtalarımızı ilave edip el’e gelen bir hamur elde edesiye yoğuruyoruz.
• Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
• Hamurlarımızı avucumuzun içine alıp baş parmağımız yardımı ile oyuyoruz. 3 milimetre kalınlığına getiriyoruz. İçini kıymayla dolduruyorup kapatıyoruz. Uçlarını avuçlarımızın arasına sıkıştırıp sivri hâle getiriyoruz. Limon görüntüsü vermeye özen gösteriyoruz.
• 1. Kızgın yağda kızartıyoruz. Peçete üzerinde biraz bekletiyoruz ki yağın fazlalığı emilsin. 2. Eğer kızartma taraflısı değilseniz. Benim de yaptığım gibi 220 derecelik fırında kızarasıya dek pişirin.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s