Ev Yapımı Ekmek (2)


Ev Yapimi Ekmek (2)

Esselamü aleyküm!

Hatırlarsanız yakınlarda sizlerle bir ekmek tarifi paylaşmıştım. Eşim tam not vermeyince, ölçüler üzerinde oynadım. Böylece yumuşacık ve daha başarılı bir ekmek elde ettim. Bir dönem fırıncılık yapan eşim, bu defa ekmeğimi hayli beğendi :)

Malzemeler

• 1/2 yaş maya (veya 1/2 silme çorba kaşığı kuru maya)
• 4 su bardağı ılık su
• 8 su bardağı un
• 2/3 çay bardağı sıvıyağ
• 1 silme çorba kaşığı tuz

Yapılışı

• Derin bir kapta mayamızı suyumuzda eritiyoruz.
• Unumuzu ve sıvıyağımızı ekleyip yoğuruyoruz. Elimize yapışan kıvamda bir hamur elde edeceğiz.
• Hamurumuzu bir bez ile kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
• Bir kaşık yardımıyla kabarmış hamuru iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz herhangi bir kalıba başaltıyoruz. Ellerimizi ıslatıp kalıpta eşit hâlde dağılmasını sağlıyoruz. Bu şekilde yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
• Dinlenmiş hamurumuza bir bıçak yardımıyla çizikler atıyoruz. Bıçağın ucunu ıslatıyoruz ki hamurumuza yapışmasın.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
• Ekmeğimizi bir bezin üzerinde 3-4 saat dinlendiriyoruz.

Âfiyet olsun!

Not: Ben küçük su bardağı kullandım. Su ve un için aynı bardağı kullanmaya özen gösterin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s