Biber Dolması


Biber Dolmasi

Malzemeler

• 10 dolmalık biber
• 1 büyük domates
• 1 çorba kaşığı salça

İç harcı için:
• 300 gram kıyma
• 2 çorba kaşığı salça
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 diş sarımsak
• Pulbiber, kimyon, fesleğen (birer tatlı kaşığı)
• Tuz (1 çorba kaşığı)

Biber Dolmasi 1

Yapılışı

• Biberleri yıkıyoruz. Saplarını çıkarıp içlerini boşaltıyoruz. Domatesimizi ise 10 eşit dilim şeklinde kesiyoruz.
• İç harcımızı hazırlamak üzere soğanımızı minik küpler hâlinde doğruyoruz ve sarımsağımızı eziyoruz. Bir kaba aldığımız soğan ve sarımsağımızı iç harcı için gerekli diğer malzemelerle yoğuruyoruz.
• Biberlerimizin ¾’ünü harcımızla dolduruyoruz. Her birini domates dilimiyle kapatıyoruz.
• Dolmalarımızı geniş bir tencereye tek kat hâlinde diziyoruz.
• Yaklaşık bir litre kaynar su ile bir çorba kaşığı salçamızı karıştırıyoruz. Tencereye biberlerin yarısına gelecek miktarda salçalı suyumuzdan ekliyoruz.
• Su kaynamaya başlayınca ocağımızı kısıyoruz. Kısık ateşte pirinçler pişesiye dek pişiriyoruz (yaklaşık 45 dakika).

Âfiyet olsun!

Not: Sarımsaklı yoğurt ile servis etmeniz tavsiye edilir ;)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s