Çilek Reçeli


çilek reçeli 1

Çileklerin bol olduğu bu zaman diliminde reçel yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Çileklerin ucuzlamasını bekleyip bütün kış yetecek kadar reçel yapıyorum. Tabi bunun için bir sene boyunca kavanoz biriktirmeyi ihmal etmiyorum :) Dilerseniz reçel tarifine geçelim:

Malzemeler

• 8 kilo çilek
• 6 kilo şeker
• 1 limonun suyu

çilek reçeli 3

Yapılışı

• Çilekleri yıkayıp ayıklıyoruz. Her bir çileği ikiye bölüp kaynatacağımız tencereye koyuyoruz. Tencerenin yeterince derin olmasına dikkat edin. Aksi taktirde pişme aşamasında taşma ihtimali bulunmaktadır.
• Şekerimizi çileklerimizin üzerine döküyoruz. Kapağını kapatarak bir gece bekletiyoruz. Böylece reçelimizin sulanmasını sağlamış oluyoruz.
• Sulanmış olan reçelimizi ocağımızda kaynatıp orta ateş’e kısıyoruz. Yaklaşık on dakika sonra çileklerimizi bir kevgir yardımıyla başka bir kaba aktarıyoruz. Ki, çileklerimiz reçelin içinde kaybolup gitmesin.
• Reçel suyumuza bir limonun suyunu sıkıp dilediğimiz kıvama gelesiye dek kaynatıyoruz. Ben yoğun kıvamda reçelleri tercih ettiğim için yaklaşık 2 saat kaynattım. Bu aşamada üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla almayı ihmal etmiyoruz. Bu şekilde reçelimiz daha berrak olacaktır.
• Çileklerimizi kıvam almış reçel suyumuzun içine usulca döküp on dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz. Oluşabilecek köpükleri tekrar alıyoruz.
• Kaynar hâliyle kavanozlara koyuyoruz. Kavanozları olabildiğince dolduruyoruz. Kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz. Kendiliğinden vakumlanacaktır.
• Kavanozlarımızı ferah ve karanlık bir yerde muhafaza ediyoruz.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s