Ravent Reçeli


Ravent Reçeli

Malzemeler

• 1 kg ravent
• 500 gram şeker
• 1 limon

Ravent Reçeli 1

Yapılışı

• Raventlerimizin kabuğunu soyup ince ince doğruyoruz. Üzerine bir limonun suyunu sıkıp şekeri gezdiriyoruz.
• İki saat kadar bekletip raventin suyunu salmasını sağlıyoruz. Reçelimizi kaynatıp orta ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
• Kaynar hâliyle kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz. Kavanozu ters çevirip soğumasını bekliyoruz.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s