Mantar Çorbası


Mantar çorbasi.

Malzemeler

• 1 büyük kase konserve mantar
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı un
• 1,5 litre su
• Tuz, nane, tuzot (birer tatlı kaşığı)

Yapılışı

• Unumuzu yağımızda pembeleşene dek kavuruyoruz.
• Kaynar suyumuzu usulca ekleyip hızla karıştırıyoruz. Dikkat etmemize rağmen çorbamızın suyu pürüssüz değilse, blenderden geçiriyoruz.
• Küçük parçalar hâline getirdiğimiz mantarımızı çorbamıza katıyoruz.
• Tuz, nane ve tuzotumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
• Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Âfiyet olsun !

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s