Ebruli Kek


Ebruli Kek

Malzemeler

• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 kabartma tozu
• İsteğe göre kakao
• Aldığı kadar un

Yapılışı

• Yumurtalarımızı şekerimizle rengi iyice açılana dek çırpıyoruz.
• İçine sütümüzü, yağımızı ve kabartma tozumuzu katıp çırpma telimizle karıştırıyoruz.
• Kekimizi iki renkli yapacağımız için bu aşamada karışımımızı iki ayrı kaba ayırıyoruz.
• Bir kabımıza kakao ve un, diğerine ise sadece un katıyoruz.
• Kek hamurumuz normal yaptığımız kekten biraz daha katı olmalıdır.
• Kalıbımızın ortasından başlayarak 3 çorba kaşığı dolusu sade hamur koyuyoruz. O hamurun ortasına 3 çorba kaşığı kakaolu hamur koyuyoruz. Ve hamur bitesiye böylece devam ediyoruz.
• Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

Âfiyet olsun!

Not: Kakaolu kek hamuru için her kakao kaşığına bir kaşık un eksiltin. Aksi taktirde kek hamurunuz çok katı olacakır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s