Süt Reçelli Dondurma


Süt Reçelli Dondurma 1

Dün yaptığımız süt reçelini değerlendirmek için dondurma yaptım. Belçika’ya sıcak günler henüz uzak olsa da, bu mevsimde yazı çağrıştıran tarifler daha bir cazip geliyor.

İlk defa süt reçelli dondurma yapmış olmama rağmen, elhamdülillah sonuç gayet başarılı oldu. Bakalım dondurmamızda neler varmış :)

Malzemeler
• 2 yumurta sarısı
• 1 çay bardağı süt
• 600 ml krema (3 küçük kutu)
Süt reçeli (1 litre sütten elde edilmiş)

Süt Reçelli Dondurma

Yapılışı
• Sütümüzü ısıtıyoruz ve yumurta sarılarıyla karıştırıyoruz. Bu etapta elimizi çabuk tutmalıyız ki yumurta topaklanmasın. Karışımımızı soğumaya bırakıyoruz.
• Kremamızı kabarana dek iyice çırpıyoruz.
• Reçelimizi ve ılımış sütümüzü kremamıza yavaş yavaş yediriyoruz. Homojen bir kıvam alasıya usulca karıştırıyoruz.
• Dondurmamızı yaklaşık yarım gün derin dondurucuda bekletiyoruz.

Âfiyet olsun !

Not : Ben iki limonun kabuklarını rendeleyip ekledim. İsteğe göre meyve kabuğu rendesi veya bir su bardağı kadar meyve püresi ekleyebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s