Süt Reçeli


Süt Reçeli 1

Karamel tadını anımsatan, mutfakta birçok yerde kullanabileceğiniz bir tariftir süt reçeli. Aynı zamanda mutfaktaki işlerinizin arasında hazırlanabilecek pratikliktedir. Haydi, işe koyulalım :)

Malzemeler

• 1 litre tam yağlı süt
• 1 su bardağı şeker
• 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Süt Reçeli 2

Yapılışı

• Sütümüzü ve şekerimizi derin bir tencerede kaynatıyoruz.
• Kaynamaya başlayınca içine kabartma tozunu ekliyoruz.
• Orta ateşte, dibine tutmamasına dikkat ederek klasik reçel kıvamından biraz daha cıvık hâle gelesiye dek pişiriyoruz (yaklaşık bir saat).
• Bir kavanoza koyup soğumasını bekliyoruz. Süt reçelinin kıvamının koyulaştığını fark edeceksiniz.
• Tercihen buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Âfiyet olsun!

Not: Buradaki web adresinden esinlendiğim bir tariftir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s