Kırmızı Mercimek Köftesi


kirmizi mercimek koftesi

Malzemeler

• 2 su bardağı kırmızı mercimek
• 2 orta boy patates
• 2,5 su bardağı köftelik bulgur
• 2 büyük kuru soğan
• 4 yemek kaşığı domates salçası
• 1,5 çay bardağı sıvıyağ
• 1 demet maydanoz
• 3 dal taze soğan
• 2 tatlı kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 6 bardak su
• Tuz

Yapılışı

• Mercimekleri ve ince dilimlenmiş patatesleri 6 bardak suda iyice pişesiye haşlıyoruz.
• Ocaktan alıp bulguru kaynar mercimek-patates karışımımızın üzerine döküyoruz. Hepsini güzelce karıştırıp kapağını 15-20 dakika kadar kapatıyoruz.
• Soğanlarımızı ince bir şekilde doğrayıp yağda pembeleşinceye dek pişiriyoruz. Üzerine salçamızı ve kuru nanemizi ekleyip kavuruyoruz.
• Mercimek harcımızı derin bir kaba alıp soğanlı salçamızı üzerine döküyoruz. Biraz soğumasını bekleyip iyice yoğuruyoruz. Toplanmaya başlayınca ince bir şekilde kıydığımız maydanozlarımızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
• Harcımız yumuşacık bir kıvam aldığında dilediğimiz şekli veriyoruz. Bu etapta elinizi biraz suyla ıslatmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
• Bol yeşillik, limon ve demli bir çay eşliğinde âfiyetle tüketiyoruz :)

Muhabbetiniz bol olsun!

Reklamlar

Kırmızı Mercimek Köftesi” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s