Portakal Şerbeti


Orangeade

Malzemeler

• 10 orta boy portakal
• 3 çay bardağı şeker
• Yeterince su

Yapılışı

• Portakalların kabuklarının turuncu kısmını rendeliyoruz.
• Elde ettiğimiz kabukları kaynar suda on dakika bekletiyoruz. Suyunu süzüp döküyoruz.
• Tekrar kaynar su döküp şekerini katıyoruz. Şeker tamamen eriyesiye kadar ara sıra karıştırıyoruz.
• Portakallarımızı sıkıp suyunu portakal kabuğu şerbetimize döküyoruz.
• Koyu turuncu rengindeki sıvımızı bir kaba süzüyoruz. Üzerine toplam 3 litre şerbet elde edecek miktarda su ekliyoruz. Bu etap için pet şişe kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
• Şerbetimizi yaklaşık bir hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebiliriz.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s