Limonata


Limonata

Sağlıklı, kolay ve damak tadınıza uygun bir tarif ile sizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Yazın yaklaşmasıyla birlikte, ferah içecekler arayışı da artıyor. Bu işlevi en iyi gören de limonatadır şüphesiz. Yoğun tadıyla, hazır içekleklerden çok daha ucuzdur evde yapıldığında. O halde sıcak günlerde sakın buzdolabınızda eksik olmasın :)

Malzemeler

• 10 büyük limon (kalın kabuklusunu tercih edin)
• 4 bardak şeker
• 6 litre su

Yapılışı

• Limonların kabuklarını rendeliyoruz. Beyaz kısmını almamaya özen gösterin. Aksi taktirde limonatanız acı olacaktır.
• Elde ettiğimiz kabukları şekerle yoğuruyoruz. Böylece limonatamızın aromasını artırmış olacağız.
• Limon kabuğu ve şeker karışımımızı kaynattığımız bir litre su ile karıştırıyoruz. Şeker tamamen eriyesiye kadar ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyelim ki katılaşmasın.
• Limonlarımızı sıkıp suyunu limon kabuğu şerbetimize döküyoruz.
• Koyu sarı rengindeki sıvımızı derin bir tencereye süzüyoruz ve 5 litre su ekliyoruz.
• Limonatamızı yaklaşık bir hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebiliriz.

Âfiyet olsun!

Not: Bu ölçülerle yoğun limon aromalı bir limonata elde ediyoruz. İsteğe göre su miktarı artırılabilir. Daha ferah bir tat için servis yapmadan bir saat kadar önce limonatanıza nane yaprakları atabilirsiniz.

Reklamlar

Limonata” üzerine 3 yorum

    1. Aleykum selam! Bizim iftar soframizda dün vardi :) Bir litre limonata için 2,5 limon ve yarim çay bardagi seker kullandim ;)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s