Çemen tarifim


çemen tarifim

Malzemeler

800 gram domates salçası
400 gram biber salçası
6 çay bardağı ayçiçek yağı
6 çay bardağı su
4 yemek kaşığı acı pulbiber
4 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
10 büyük diş sarımsak

Yapılışı

1- Domates ve biber salçalarını bir tencereye döküp 15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

2- Salça karışımına ayçiçek yağını iyice yediriyoruz.

3- Pulbiber, kimyon, fesleğen, tuz ve karabiber’i salçamıza kattıktan sonra suyu da ekleyip homojen bir kıvam elde edesiye karıştırıyoruz.

4- Sarımsaklarımızı ezip çemenimize katıyoruz.

5- Çemenimizi kavanozlara koyuyoruz. Ters çevirdiğimiz kavanozları üç santim derinliğinde kaynayan suda vakumluyoruz. Buzdolabında en az bir gün bekletiyoruz.

Âfiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s