Üzümlü çörek


Üzümlü çörek

Malzemeler

• 20 gram yaş maya (veya 7 gram toz maya = 1 silme çorba kaşığı)
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı süt (200 ml)
• ¼ su bardağı yağ
• 500 gram un
• 2 yumurta akı
• 200 gram kuru üzüm

Üzeri için : 2 yumurta sarısı.

Yapılışı

• Mayamızı ve şekerimizi oda sıcaklığındaki süt ile eritiyoruz.
• Kuru üzüm hariç bütün malzemelerimizi süt karışımımıza katıp yoğuruyoruz.
• Yarım saat kadar dinlendirdiğimiz hamurumuza kuru üzüm katıyoruz.
• Tekrar yoğurduğumuz hamuru yarım saat daha bekletiyoruz.
• Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp dilediğimiz şekli veriyoruz.
• Üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
• Biraz kabarması için tepside 10 dakika kadardinlendiriyoruz.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz (yaklaşık 20 dakika).
• Soğuduktan sonra çöreklerimiz servise hazır.

Âfiyet olsun !

Not : Bu ölçülerle 6 kişilik bir ailenin bir çay keyfi yapacak kadar çörek elde ediyorsunuz (yaklaşık 18 tane). Aileniz daha kalabalık ise veya misafir ağırlama niyetindeyseniz, tarifdeki ölçüleri ikiye çarpmanızda fayda var.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s