Ocak


Mutfak

Tencerelerin kapaklarını kapatın. Bu şekilde 75%’e kadar enerji tasarruf edeceksiniz. Unutmayın ki kapak sıcaklığı muhafaza ediyor.

Elektrikli ocak kullanıyorsanız, yemeğin pişmesine 10 dakika kala, ocağı kapatın. Geriye kalan sıcaklığın israfına engel olursunuz.

Mümkün olduğu zaman düdüklü tencere kullanın; pişirme süresi 40% ila 70% azalacaktır.

Yemeğiniz kaynadıktan sonra, ocağınızın ısısını kısın.

Gıdalarınızı buzluktan birkaç saat önce çıkarın. Buzları eritmek üzere boşuna enerji israfında bulunmayın.

Eğer yeni bir ocak alacaksanız, gazlı bir ocak tercih edin. Elektrikli ocakların 1/3’i enerji kullanıyorlar.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s