Karamel tadını anımsatan, mutfakta birçok yerde kullanabileceğiniz bir tariftir süt reçeli. Aynı zamanda mutfaktaki işlerinizin arasında hazırlanabilecek pratikliktedir. Haydi, işe koyulalım :)
Malzemeler
• 1 litre tam yağlı süt
• 1 su bardağı şeker
• 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
• Sütümüzü ve şekerimizi derin bir tencerede kaynatıyoruz.
• Kaynamaya başlayınca içine kabartma tozunu ekliyoruz.
• Orta ateşte, dibine tutmamasına dikkat ederek klasik reçel kıvamından biraz daha cıvık hâle gelesiye dek pişiriyoruz (yaklaşık bir saat).
• Bir kavanoza koyup soğumasını bekliyoruz. Süt reçelinin kıvamının koyulaştığını fark edeceksiniz.
• Tercihen buzdolabında muhafaza ediyoruz.
Âfiyet olsun!
Not: Buradaki web adresinden esinlendiğim bir tariftir.